SİVAS ULAŞ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İlçemizdeki Bütün Vatandaşlarımıza Müjdeli Haber " Geleceği İşleyen Hünerli Eller " Projesi Onaylanmıştır.

Ulaş ilçesindeki bütün vatandaşlarımıza müjdeli haber. Ulaş kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan, Ulaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Ulaş Halk Eğitim Merkezi sorumluluğunda "Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Kordinasyon Dairesi Başkanlığı Türkiye´de hayat boyunun desteklenmesi -2 Hibe programı çerçevesinde    Hazırlanan 145.370,43 € (Euro) bütçeli " Geleceği İşleyen Hünerli Eller " projesi onaylanmıştır. Emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara teşekkür ederiz.
İlçemizdeki Bütün Vatandaşlarımıza Müjdeli Haber " Geleceği İşleyen Hünerli Eller " Projesi Onaylanmıştır.

Bu proje ile mesleki vasfı olmadığı için iş bulamayan  25-64 yaşlarındaki kadınlara hayat boyu öğrenme kültürünün benimsetilmesi yolu ile işgücüne katılımlarını artırarak kendilerinin ve ailelerinin ekonomik ve sosyal statülerinin iyileşmesi hedeflenmektedir. 25-64 yaşlarındaki kadınlara yönelik el sanatları ve girişimcilik konusunda eğitim vererek istihdam edilebilirliklerini artırmak. ,Hayat Boyu Öğrenme konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak  ve “Her Yerde Öğrenme”  kültürünün geliştirilebilmesi için öğrenme festivalleri gerçekleştirilecektir.

Proje kordinatörü, eğitim kordinatörü ve muhassebeci istihdam edilerek, Proje süresinde iki adet proje tanıtım toplantısı yapılacak, proje tanıtımı amacıyla yüz adet afiş,iki adet  tabela, bin adet broşür ve çeşitli sayıda promosyon malzemeleri kullanılacak. Eğitim-Öğretim Merkezinde  2 adet eğitim atölyesi ve 2 adet çocuk bakım odası oluşturularak, çocukların bakımı için 1 kişi istihdam edilecek. Öğretmenlerin yaşam koçluğu eğitimine katılması sağlanarak, eğitim sonunda 12 öğretmene yaşam koçluğu sertifikası verilecek. Şippoyaki kursu, gümüş işlemeciliği kursu, girişimcilik kursu ve yaşam koçluğu eğitimi için 4 eğitmen görevlendirilecek. 36 kursiyer belirlenerek iki adet atölye oluşturularak 350 adet işlenmiş gümüş ve 400 adet işlenmiş şippoyaki ürünü elde edilecek.Bu eğitimler sonucunda 18 adet şippoyaki eğitim sertifikası, 18 adet gümüş işlemeciliği sertifikası ve 36 adet girişimcilik eğitimi sertifikası verilecek.

Kursiyerlerin 20’si  katıldıkları eğitim sonucunda kazandıkları beceri sayesinde meslek sahibi ; 4’ü ise girişimci olması hedeflenmektedir. Proje süresince Mardin ve Nevşehir illerine düzenlenecek gezilere 36 kursiyer, 12 yaşam koçu ve 6 kişilik proje ekibi katılacaktır. Sivas – Malatya karayolu üzerinde 1 adet el sanatları satış merkezi kurulacak.Kursiyerlere yönelik Aile İçi İletişim ve  Kişisel Gelişim konularında 3 adet seminer  ve ‘’Kadının Toplumdaki Yeri’’ konulu 1 adet konferans düzenlenecek. Proje sonucunda Hayatboyu öğrenme festivali yapılarak, festivale toplam 3500 kişinin katılımı sağlanacaktır.

 

22-09-201625-03-2016

Hürriyet Mahallesi Kaymakamlık Binası Kat 2 Ulaş/Sivas - 0346 781 20 60

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.